Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنرمندان سرمایه بزرگی برای هر جامعه هستند که می‌توانند در راستای اهداف مثبت و سازنده نقش پررنگی را ایفا کنند. گروه سازنده مجموعه محله گل و بلبل در همین راستا در چند سال اخیر توانسته اند جریان ساز باشند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا،چندی پیش برخی عوامل برنامه محله گل و بلبل درنشستی صمیمانه در باشگاه خبرنگاران پویا حضور پیدا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار کهداریوش فرضیایی (عمو پورنگ)، احمد درویش علیپور (کارگردان محله گل و بلبل)، محمد درویش علیپور (تهیه کننده محله گل و بلبل) و مسلم آقاجان زاده (تهیه کننده محله گل و بلبل) حضور داشتند موضوعات مختلف حوزه کودک مورد بررسی قرار گرفت و تا به حال دو قسمت از این نشست به نظر مخاطبان رسیده است.در قسمت اول این گفتگو معضلات سازمان صدا و سیما در موردتخصصی کردن شبکه‌ها و همچنین کم توجهی به امور کودک به خاطر سیاسی نبودن مورد بحث قرار گرفت و در قسمت دوم از اهمیت عملی کردن فرمایش رهبری در مورد آتش به اختیار و همچنین دور بودن حرف با عمل مدیران مربوط به امور کودکان سخن گفته شد،‌ در قسمت سوم نیز اهمیت تعلیم درست در سنین کودکی و تاثیر مخرب برخی کارتون‌های خارجی مورد بحث قرار گرفت. اینکقسمت چهارم و پایانی این نشست را از نظر مخاطبان میگذرانیم. در این قسمت راجع بهاهمیت استفاده از هنرمندان برای توسعه صلح و همچنین نگاه سازنده مدیران برای ارتقاء فرهنگی کشور گفتگو شد.

تسنیم: فکر می‌کنید روندی که در حال حاظر وجود دارد برای خلق بِرَندهای جدید مناسب است؟

محمد علیپور:من فکر می­‌کنم برای اینکه یک نفر بخواهد نوآوری انجام بدهد چندانانگیزه وجود ندارد.در بحث برندسازیبد نیست به این موضوع اشاره کنم که پخش منظم و دقیق یک برنامه در تلویزیون می‌تواند به برند شدن خیلی کمک کند. در حال حاضر هم تلویزیون دو سه برنامه پرمخاطب دارد که یکی از دلایل موفقیت آنها همین سر ساعت بودن پخششان است.

آقاجان­زاده:پخشبرنامه ما متاسفانه ساعت دقیقی نداشت. با اینکه خودمانتولیدکننده بودیم ساعت پخش را گم می­‌کردیم. یک روز ساعت 5:30 و یک روز 6:45 پخش می‌شد.

تسنیم: آیا در سازمان صدا و سیما سیستمی وجود دارد تا برای گروه‌های کودک فکر سازی کند و نقشه راه معین سازد یا اینکه کاملاً‌ این موضوع بر عهده گروه سازنده است؟

آقاجان­زاده:ما دو گروه روانشناس داریم، یک نفر روانشناس گروه خودمان است و یک نفر هم مشاور محتوا است که این مسئله کمتر در تلویزیوناتفاق می‌افتد. روانشناس مشکلات روانشناسی کودک مانند خجالتی بودن و غیره را برای نویسنده شرح می‌دهد و نویسنده داستان آن را طراحی می­‌کند. اگر دقت کنید موضوعاتروانشناختی مطرح شده به صورت تیپ سازیدر مجموعه نمود پیدا کرده‌اند. مثلاً شخصیت نانوا خجالتی است و یایکی دیگر از شخصیتها ترسو است.

تسنیم: به نظر شما بزرگترین آفت مدیران فرهنگی چیست؟

آقاجان­زاده:بزرگترینآفت همۀ مدیران فرهنگی و سیستم فرهنگی این است که گوش نمی­‌دهند ولی همه سخنران هستند. مثلاً قرار نیست که وقتی مدیری به یک جلسه­‌ می‌آید تنهاسخنران آن مجلس باشد، بلکه باید بیشتر شنونده دست اندرکاران آن حوزه باشد. اصلاً نمی‌­فهمم چرا در جلساتِ بزرگ فرهنگی، اقتصادی و سیاسی هر مدیریرا دعوت می­‌کنند، باید در مورد همه چیز صحبت کند !

تسنیم: شما برای ساخت برنامه محله گل و بلبل حامی مالی داشتید، در این مورد بیشتر توضیح می‌دهید؟

آقاجان­زاده:ما داریم کار خودمان را می‌­کنیم. پول هردو سری «محله گل و بلبل» را خودمان آوردیم. تلویزیون­ بودجه‌ای برای این مجموعه نداد و همه هزینه‌ها با حامی مالی تامین شد.ما یک کار فرهنگی که در شان تلویزیون­ باشد انجام دادیم کهبیننده هم داشت و البته خرج چندانی هم روی دست تلویزیون­ نگذاشتیم. حتی تلویزیون با توجه به مخاطبان گسترده «محله گل و بلبل»، از آگهی های بازرگانی منافع مالی فراوانی داشته است. به همین خاطر بود کهرئیس سازماندستور دادبه موقع به کارهای ما رسیدگی شود. ولی متاسفانه در عمل آن چیزی که ما انتظار داشتیم اتفاق نیفتاد. مثلاً با گذشت سه ماه از پایان کار، هنوز این مجموعهارزیابی نشده است. مگر ارزیابی چقدر کار دارد؟ چرا ما را اینقدر معطل می­‌کنید؟!

من دوست دارم اینجا به خبرگزاری شما هم یک انتقاد وارد کنم،‌ چرا برای حوزه کودک و نوجوان هیچ خبرنگارینمی­‌گذارید که فرضاًپیگیر کتاب کودک باشد؟ از طرف دیگر به هر کسی اجازه ورود برای ساخت در حوزه کودک داده نمی‌شود. من یک‌باربه آقای رضا داد گفتم چرا شما وقتی می‌­خواهید فیلمی در سینمای کودک بسازید فقط دنبال این هستید که سینماگران بیایندبسازند؟ یکدایره بسته ای ایجاد شده که به هر کارگردانیاجازه فیلم سازی داده نمی‌شود. من 20 سال است که در تلویزیون کار کردم و دو سریال 90 قسمتیِ نمایشی پربیننده داشتم. چرا من نباید اجازۀ تولید سینمایی داشته باشم ولی یک سرمایه­‌دار و یک پولدار بتواند این کار را انجام دهد؟! یک پولدار دو بار که پول بگذارد دفعه سوم تهیه­ کننده می­‌شود ولیمن که 20 سال است در تلویزیون کار کردم اگر بخواهم یک فیلم سینمایی کودک کار کنم به من اجازه نمی‌­دهد، من فرهنگی­‌ترم یا او؟ بودجه­‌ای که من صرف دو سریال 90 قسمتی کردم اندازۀ 10 تا فیلم سینمایی است انگار 10 فیلم سینمایی ساختم.

یک زمانی به این شکل نبود. مثلاً خانم طائرپور از کجا آمده؟ در گذشته تهیه­‌کننده مجموعه‌هاییمانند«خاله قورباغه» در تلویزیون بود، ولی توانست سینمایی هم بسازد. اینها دغدغه داشتند و فرهنگ را می­‌شناختند و رشد هم کردند. ولی امروز گویی شرایط فرق کرده است!

من نمی‌توانم با اوضاعی کهدر چرخه اکران در حال حاضر وجود دارد کار بسازم. اینجا خوب استسینمایی پر بازیگر«پیشونی سفید» که کار آقای سیدجواد هاشمی است را مثال بزنم. این فیلم با اینکه به نظر من کار ارزشمندی بود،‌ در اکرانبلایی به سرش آوردند تا نابود شد. در حالی«پیشونی سفید»پرتماشاگرترین سینمایی جشنواره کودک و نوجوان اصفهان بود.این سینمایییک کار موزیکال و خوب بود که اگراکران درستی به آن می‌­دادند می‌توانست در گیشه موفق باشد.

من از همین الان دغدغۀ اکران دارم که چه کسی کار من را تنظیم می‌­کند؟ همانطور که می‌دانیدکار کودک به خاطر فرم فانتزیش سخت­‌تر است. من با چه تضمینی می‌توانم در این راه سختسرمایه‌­گذاری و هزینه کنم؟ این سختی‌ها حتی در نوع تعامل با گروه هم در زمان فیلمبرداری وجود دارد. فرضاً خیلی باید مواظب بود که در لوکیشن کلمه نامناسبی در حضور کودکان گفته نشود چه برسد به اینکه در محتوای فیلم عبارت نامناسبی به کاربرده شود.

تسنیم: شما دغدغه کودک دارید و این دغدغه به غیر از مجموعه‌های تلویزیونی در فعالیت‌های دیگرتان هم مشاهده می‌شود.مثلاً سال 89 شما یک جریان با هدف نوع دوستی به راه انداختیدکههنوز بازتاب­‌های آن وجود دارد. در مورد علت‌های بوجود آمدن این جریان کمی توضیح دهید.

فرضیایی:این ابتکار برای آقای حبیب احمدزاده بود. موضوع استفاده از افرادی است که پتانسیل­ بالایی برای تاثیرگذاری دارند.عمو پورنگ در قاب تلویزیون­ این مشخصه را دارد. خوشبختانه پل ارتباطی من با قلب­‌ها برقرار شده است و می‌توان از این موضوع برای کارهای مثبت استفاده کرد.در این قضیه نیز آد­م­‌های خوب مانند حبیب احمدزاده آمدند و خالق این طرح بودند. علت درخواست همکاری وی از ما این بود که عمو پورنگنمادی از حضور بچه‌­ها است. در حقیقت از یک عنصر جریان­ساز یا تاثیرگذار مانند عمو پورنگ استفاده شد تا حلقه اتصالی برای بچه های ایرانی و عراقی باشد.

در گذشته از اینگونه برنامه‌ها بیشتر داشتیم.ما عمو پورنگ­ را محدود به تهران نکردیم، چندین مورد در خارج از تهران و مناطقی ماننداهواز، سوسنگرد برنامه های اینچنینی به اجرا درآوردیم. گوییآن زمان جایگاه­‌هاو استفاده از افراد درست بود. همه چیز تعریف داشت و حتی گروه کودک شبکه یک ابهتداشت.

این موضوعات باعث شد تا من در عرصۀ فضای مجازی و جاهای دیگر هم به این باور برسم که عمو پورنگ­ باید تاثیر مثبت و درازمدت در آینده داشته باشد. اما سوال اینجا است که آیا مسئولین هم به استفاده از این عنصر اثر گذار فکر کرده‌اند؟چرا هنرمندانی که این قدرت اثر گذاری را دارند به راحتیرها می­‌شوند؟ برنامه­‌های ما تاثیرگذار است،اگر اینچنین نبود مخاطب آن را نگاه نمی­‌کرد.

بر همین اساس من فکر می‌کنم آدم­‌های تاثیرگذار باید تعریفی داشته باشند و برایشان برنامه­‌ریزی ­شود. چند وقت پیش نزدمعاونت سیما بودیم. آقای میرباقریگفت اگر چنین آدمی را آن طرف مرز داشتند از این پتانسیل چه استفاده‌­هایی که نمی­کردند؟

تعریف موضوعاتی مانندهمیاری، دوستی و نوع­دوستی در همه جای دنیا یکسان است و همچنینکودکان نیز در همه جا معصوم ودوست­داشتنی هستند.در برنامه سال 89 ما میخواستیمبادنیای پاک و ساده و بدون جنگ کودکان، صلح و دوستیراترویج کنیم. چه اشکالی دارد از عمو پورنگ استفاده شود؟ باید به موضوع استفاده از چهره ها برای اهداف مثبتگسترده ­تر نگاه کنیم. من چند وقت پیش کشور فندلاند بودم. آنجا خانمی24 ساله با یک حجاب خیلی خوب،من را دید و گفت وقتی هشت سالش بوده در مسابقه تلفنی برنامه پورنگ شرکت کرده است. این خانوم همچنین از من تشکر کرد و گفت:شما به من یاد دادیدهمیشه دست مادرم را ب­بوسم و در زندگی صداقت داشته باشم. آن تفکر و این تاثیرگذاری در آن سوی دنیابرای من جالب بود.

احمد علیپور:در گذشته احساس می‌کردیم کارمان دیده می‌شود.مثلاً درسالگرد حادثه بم ما به آنجا رفتیم. یک ورزشگاهی در آن شهر وجود داشت و با وجود کمبود امکانات در آن شرایط،پر از جمعیت شد. تصور کنیدبعد از سالگرد یک فاجعه ما به آنجا رفته بودیم تاشعر بخوانیم و جمعیت را شاد کنیم. اکثر بچه‌­های حاضر در آن جمعیت پدر، مادر یا دیگر عزیزان­شان را از دست داده بودند و از این جهت داغدار بودند. میتوانم به جرات بگویم که اولین گروهی که بهآن شهر رفت و پیام ­آور امید، شادی و زندگی شد گروهما بود.تمام مقامات آن شهر می­‌گفتند این اولین بار است که کسی آمد و اینچنین از او استقبال شد.چرا که تا قبل از رفتن ما در شهر بم مدام عزاداری بود. ولی ما با این نگاه فرهنگی به آنجا رفتیم تا روحیۀ بچه‌­ها را تقویت کنیم. متاسفانه این جریان‌ها چون سیستماتیک نیست برنامۀ مشخصی ندارند تنها به صورت جرقه‌ه­ای کوچک خودش را نشان می‌دهد.

آقاجان­زاده: ما حتی رکورددار بزرگترین جشن­‌ خیابانی ایران هستیم. چند سال پیش در میدان نقش جهان اصفهان جشنی بزرگ با محوریت عمو پورنگ برپا کردیم. یا در تهران در روز عید فطر و نیمه شعبان یک میلیون و دویست هزار نفر در میدان آزادی جمع شدند. یادم هست سردار طلاییکهفرمانده انتظامی وقت تهران بود گفت: ما تا به حالچنین جشن­‌هایی نداشتیم.

راجع به اینگونه برنامه ها به نظر می‌رسد مسئولین هم دیگر حال ندارند. در جشنواره کودکاصفهان از ما تقاضا کردند یک جشن بزرگ در سالن 25 هزار نفری برگزار کنیم ولیدر آخرین لحظه گفتند به خاطر بحث امنیتی پیش آمده در تهران، مجبوریم برنامه راکنسل کنیمو بنابراین جشنی هم برگزار نشد.

این جشن‌ها در سالم سازی محیط زندگی تاثیر بسیار زیادی دارد.مثلاً در سوسنگردجشنی به مناسبتآزادسازی این شهر گرفتیم.مسئولان عالی رتبه آن شهر بعدها به ما گفتند پس از اینجشن فرمانده سپاه سوسنگردمحبوب­ترین شخص شهر شد.

در پایان این نشست با حضور مدیرعامل باشگاه پویااز عوامل مجموعه محله گل و بلبل تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/

R1427/P1356/S4,34/CT13

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۳۵۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۲هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در خوزستان پرداخت شد

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ سید اسلام موسوی عصر امروز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال گذشته ۲۲۰۰ کولر، ۱۷۸ هزار و ۵۴۹؛ بسته معیشتی و ۴۶ هزار و ۵۶۸ بسته لوازم‌التحریر به دانش آموزان نیازمند اهدا شد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی خوزستان افزود: همچنین در سال گذشته با پرداخت ۲ هزار و ۵۵۰ فقره تسهیلات قرض‌الحسنه به مبلغ ۲ هزار و ۷۴۵ میلیارد ریال، چهار هزار و پانصد شغل توسط بسیج سازندگی در استان ایجاد شد.

وی تصریح کرد: در سال گذشته ۲۰۵ واحد مسکونی توسط گروه‌های جهادی احداث و ۱۵۲۲ واحد مسکونی تعمیر و ۱۵۰ واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد با مشارکت این نهاد احداث شد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی خوزستان گفت: در زمینه منابع طبیعی و محیط زیست نیز ۱۱ هزار و ۶۷۲ هکتار بیابان زدایی صورت گرفت و در سطح یک هزار هکتار مدیریت روان‌آب انجام شد.

وی با اشاره به آسفالت ۱۰ کیلومتر معابر و راه روستایی خوزستان و تخصیص یک هزار تن قیر و آبرسانی به ۱۸۹ روستای استان توسط بسیج سازندگی استان بیان کرد: تفاهمنامه‌هایی با اداره کل ورزش و جوانان برای تجهیز ایستگاه‌های نجات غریق خوزستان، تفاهم‌نامه پنج جانبه بین کمیته امداد، بنیاد شهید، فنی و حرفه‌ای و بسیج سازندگی در زمینه آموزش و اشتغال، توانمند سازی و تحول اجتماعی در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی و اقتصاد مقاومتی امضا شده است.

کد خبر 6095323

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده خاص کادر درمان
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • «هفت» از امشب روی آنتن می رود /موضوع سینمای‌ جنایی
  • سری جدید برنامه «هفت» از امشب در قاب تلویزیون
  • «هفت» از امشب راهی آنتن تلویزیون می‌شود + ساعت پخش
  • بیش از ۲هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در خوزستان پرداخت شد
  • عدم تصویب جداول بودجه مانعی برای بحث پرداخت تسهیلات ایجاد نمی‌کند
  • وام اشتغال‌زایی، به نام فقرا به کام اغنیا
  • ۵۰ هنرجوی مهابادی در دوره‌های فیلم‌سازی شرکت کردند
  • سینما به روایت «آپاراتچی»